Možnosti uporabe in rituali

Ritualni izdelki, ki odpirajo pot do božanskega utelešenja.

Izdelek sveta voda je sestavljen iz steklenice in različnih kristalov. Ko steklenico napolnimo z vodo, kristali s svojo vibracijo informirajo vodo, ki jih obdaja in tako ustvarijo vodo prepojeno z vibracijami kristalov, ki jo lahko uporabljamo za različne namene in v različnih ritualih. Večina kristalov, ki sestavljajo svete vode je topnih v vodi, zato niso primerne za uživanje.

 

Sveto vodo pripravimo tako, da kristale prelijemo z vodo in počakamo nekaj minut, da se voda informira z njihovo vibracijo. Vodo v steklenici uporabljamo v različnih ritualih, ki nas povežejo s seboj in podprejo na področju, ki ga zajema določena sveta voda.

 

Ko končamo z rituali lahko preostalo vodo odlijemo (lahko z njo tudi zalijemo rože) in pustimo steklenico odprto, da se kristali posušijo na zraku. Pred naslednjim ritualom steklenico ponovno napolnimo in vodo uporabimo za ritual.

 

V nadaljevanju te čakajo rituali, ki te bodo popeljali v raziskovanje svoje energije. Te pa želim vzpodbuditi, da si pri njihovi uporabi dovoliš vso svobodo in ob povezovanju s svetimi vodami slediš in zaupaš svoji intuiciji. Vabim te, da jih uporabljaš na način, ki tebi v danem obdobju najbolj ustreza in ti opisani rituali služijo zgolj kot vodilo.

Svete voda je namenjen svetim ritualom čiščenja, informiranja in povezovanja s seboj.I.Polivanje preko temena

Steklenico Aquarius pred tuširanjem napolnimo z vodo in jo odložimo na doseg roke. Po tuširanju  vzamemo steklenico z vodo in se z njo povežemo. Dovolimo, da se naša energija in energija svete vode, ki jo držimo v rokah, prepleteta in uskladita. Z namero se odpremo za čutenje njene energije. Nato pozornost usmerimo v svoje dlani, naredimo nekaj globokih vdihov in izdihov, se umirimo in v mislih podamo namero:

“Odpiram se za energijo srčnosti, ljubezni in sprejemanja sebe.”

Vodo izlijemo preko temena in dovolimo, da energija ljubezni ter sprejemanja življenja in nas samih zaobjame celotno energijsko polje. Po ritualu preostalo vodo odlijemo ali z njo zalijemo rože in pustimo steklenico odprto, da se kristali posušijo na zraku.

II.Informiranje energijskega polja

Ritual lahko izvajamo v kopalnici po tuširanju ali čez dan oz. kadar začutimo, da smo napeti in želimo sprostiti svoja čustva, se umiriti in odpreti srce okolici.

Sveto vodo Aquarius pripravimo tako, da kristale prelijemo z vodo, počakamo nekaj trenutkov in se z nekaj vdihi in izdihi umirimo. Svojo pozornost pripeljemo v sedanji trenutek in si določeno količino vode prelijemo preko svojih dlani. Dlani podrgnemo skupaj, da povečamo vibracijo in potujemo po svojem energijskem polju. Ves čas tega rituala smo zasidrani v srce in držimo namero, da se odpiramo za ljubezen in sprejemanje sebe. Če ritual izvajamo v kopalnici, se lahko z dlanmi dotikamo svoje kože in z njimi potujemo preko celotnega telesa, posebej preko delov, ki jih s težavo sprejmemo. Ves čas rituala se zavedamo, da lahko z lastnim dotikom in prisotnostjo pozdravimo vsako nesprejemanje in se tako odpremo za lastno ljubezen. Ko se pojavijo napetosti, jih z dihom nežno sprostimo. Po potrebi dodajamo vodo na dlani.

Po ritualu preostalo vodo odlijemo ali z njo zalijemo rože in pustimo steklenico odprto, da se kristali posušijo na zraku.

III.Odpiranje srca

Pripravimo sveto vodo Aquarius tako, da kristale prelijemo z vodo in si vzamemo nekaj trenutkov, da se popolnoma umirimo in sprostimo. Svoje telo damo v udoben položaj in začnemo z zavestnim sproščanjem vseh delov svojega telesa. Nato vzamemo nekaj pripravljene svete vode na svoje dlani, jih podrgnemo skupaj, da povečamo vibracijo in jih položimo na prsni koš. Z dlanmi potujemo preko srca, prsi, po prsnici do ključnice in se prepustimo božanju in negovanju sebe. Pri tem ves čas uporabljamo svoj dih, zato da zavestno sprostimo napetosti. Ponavljamo, dokler nam je prijetno in dokler čutimo, da potrebujemo dotik in sprostitev. Ob koncu rituala podamo namero: 

”Želim odpreti svoje srce.”

S pozornostjo se vsedemo v prsni koš. Nežni in sproščeni dihi nas še globje popeljejo v čutenje lastne ljubezni.

Po ritualu preostalo vodo odlijemo ali z njo zalijemo rože in pustimo steklenico odprto, da se kristali posušijo na zraku.